۰۰۶/۰-
استفاده از مکمل ویتامینه و معدنی
۴-۴-۱-۶-استفاده از جیرههای کاملاً مخلوط[۱۳]:
در بخش استفاده از فیدر-میکسر به بحث استفاده از جیرههای کاملاً مخلوط تا حدودی پرداختهشد امّا استفاده از این جیرهها علاوه بر ثبات محیط شکمبه، به کاهش اسیدوز و به تبع آن لنگش کمک میکند.
در مجموع گلّههای مورد بررسی در این پژوهش ۵۷/۶۷ درصد از گاوداران به این امر اعتقاد داشتند و از جیرههای کاملاً مخلوط استفاده میکردند و ۴۳/۳۲ درصد از آنان از این راهبرد مدیریتی استفاده نمیکردند(جدول ۴-۲۱).
جدول ۴-۲۱- فرآوانی گروههای مورد بررسی برای استفاده از مکملهای ویتامینی و معدنی جهت پیشگیری از لنگش
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
درصد تجمعی
فرآوانی تجمعی
درصد
فرآوانی
گروههای مورد مطالعه
۵۷/۶۷
۱۲
۴۳/۳۲
۱۲
عدم اجرا
۱۰۰
۳۷
۵۷/۶۷
۲۵
اجرا
پس از آنالیز واریانس مشخص گردید که استفاده از جیرههای کاملاً مخلوط از نظر آماری تأثیر معنیداری بر روی میانگین تولید(۰۵/۰>P) دارد، امّا بر روی درصد چربی شیر، میزان تلفات، تعداد روزهای شیردهی، تعداد تلقیح به ازای آبستنی، میانگین باروری، هزینههای درمانی لنگش، نرخ وقوع لنگش، درصد حذفها و درصد کاهش تولید شیر تأثیر معنیداری نداشت(۰۱/۰<P).
این نتایج با یافته های شیور و همکاران(۲۰۰۵) که بیان نمودند استفاده از جیرههای کاملاً مخلوط موجب کاهش نرخ وقوع اسیدوز و لنگش میشود مغایر است. امّا با نتایج همین محقق مبنی بر تأثیر جیرههای کاملاً مخلوط بر افزایش تولید و عملکرد گاوهای شیری همخوانی دارد. همچنین نتایج سوشا و همکاران(۲۰۰۲) را نیز در مورد کاهش نرخ وقوع لنگش نقض میکند.
نتایج مقایسات میانگین نیز نشان داد که در بین دو گروه مورد بررسی اختلاف معنیداری برای صفات میانگین تولید، درصد چربی شیر، تعداد روزهای شیردهی، میانگین باروری، هزینههای درمانی لنگش و درصد کاهش تولید شیر مشاهده نشد(۰۱/۰<P). امّا برای صفات نرخ و قوع لنگش، تعداد تلقیح به ازای آبستنی، درصد حذفها(۰۱/۰>P) و درصد تلفات(۰۱/۰>P) مقایسات میانگین تفاوت معنیداری را در بین گروههای مورد بررسی نشان داد.
جدول۴-۲۲- تأثیر استفاده از جیرههای کاملاً مخلوط جهت پیشگیری از لنگش بر روی پارامترهای تولیدی، تولید مثلی و …
راهبرد مدیریتی
متغیرهایتولیدی،
تولید مثلی و …
استفاده از جیرههای کاملاً مخلوط
F-test
T-test
میانگین تولید
*۹۷/۴
ns04/1-
درصد چربی شیر