3-3-1- آزمایش ثبات ابعادی
به منظور بررسی درصد افزایش واکشیدگی ضخامت و درصد افزایش وزن نمونههای تیمار شده با روغن بعد از 2 و 24 ساعت غوطهوری در آب، ، نمونهها به مدت 24 ساعت درون آون خشک و سپس ابعاد و وزن آنها به وسیله کولیس و ترازوی دیجیتال اندازه گیری و درون بشر قرار داده شدند و به آنها آب اضافه شد تا جایی که نمونهها در آب غوطهور شوند و برای جلوگیری از شناور شدن وزنهای روی آن قرار داده شد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
درصد جذب آب نمونهها بر اساس فرمول 3-2 محاسبه می شود:
رابطه 3‑2:محاسبه درصد جذب آب نمونه ها
WPG: درصد جذب آب
W1: وزن قبل غوطهوری در آب و W2: وزن بعد از غوطهوری در آب
و درصد تغییرات واکشیدگی ضخامت بر اساس رابطه زیر محاسبه شد:
T =
رابطه 3‑3 درصد تغییرات واکشیدگی ضخامت
T: درصد افزایش ضخامت
T1: ضخامت قبل از غوطهوری در آب
:T2ضخامت بعد از غوطهوری در آب
3-4- آزمونهای مکانیکی
آزمون مکانیکی بعد از متعادل سازی نمونهها انجام پذیرفت.تست مقاومت به خمش با بهره گرفتن از دستگاه تست مکانیکی Schenck Trebelساخت آلمان، موجود در آزمایشگاه دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و آزمون مقامت به ضربه با بهره گرفتن از دستگاه Izod Impact Tester ساخت آلمان، موجود در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج انجام گرفته است.
3-4-1- آزمون مقاومت به خمش
برای تعیین مقاومت خمشی از استاندارد ASTM 1037 پیروی شد. ابعاد نمونه استاندارد در این آزمون 3*50*120 میلیمتر و طول دهانه 100 میلیمتر است و بار در وسط دهانه اعمال می شود.
شکل 3‑2: دستگاه اندازه گیری مقاومت به خمش
داده مربوط به بار حداکثر استخراج و با بهره گرفتن از رابطه مقاومت خمشی محاسبه شد:
MOR =
رابطه 3‑4: محاسبه مقاومت خمشی
که در آن
MOR: مدول گسیختگی : b عرض نمونه(میلی متر)
Pu: بار حداکثر(نیوتون) h: ارتفاع نمونه(میلیمتر)
L: طول دهانه(میلیمتر)
و با مشاهدات منحنی بار و تغییر مکان در ناحیه الاستیک و با بهره گرفتن از رابطه 3‑5: محاسبه مدول الاستیسیته خمشی مدول الاستیسیته خمشی محاسبه شد.
MOE =
رابطه 3‑5: محاسبه مدول الاستیسیته خمشی
Ppl: نیرو(نیوتون)
L: طول نمونه(میلیمتر)
b: پهنای نمونه(میلیمتر)
h: ضخامت نمونه(میلیمتر)
3-4-2- آزمون مقاومت به ضربه
برای تعیین مقاومت به ضربه، نمونههایی به ابعاد 3*10*70 میلی متر به طور عمودی و در نتیجه اعمال ضربه به وسیله یک آونگ چکشی واقع در آزمایشگاه پردیس کشاورزی منابع طبیعی کرج مورد آزمون قرار گرفتند
در نتیجه برخورد چکش با نمونه، عقربه دیجیتال عددی را نشان داد این عدد میزان مقاومت به ضربه را به صورت کار انجام شده در واحد ژول بیان می کند.قابل ذکر است که این آزمون صرفا جهت مقایسه مقاومت نمونهها در برابر ضربه انجام پذیرفت
شکل 3‑3: دستگاه اندازه گیری مقاومت به ضربه
3-5- طرح آماری
برای این تحقیق از آزمون فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد. تجزیه واریانس داده ها در قالب طرحهای چند عاملی به صورت اثرات فاکتورهای ثابت آنالیز شد و به وسیله نرمافزار Spss انجام پذیرفت.
فصل چهارم
نتایج
-
- نتایج
4-1- بررسی درصد افزایش وزن نمونههای آزمونی
نتایج میانگین درصد افزایش وزن نمونههای آزمونی طی 8 تیمار انجام شده در جدول 4-1 آورده شده است.
جدول 4-1: درصد افزایش وزن نمونههای آزمونی
تیمار | میانگین درصد افزایش وزن |